Warner Bros. je objavio kako je od sada dostupna druga ekspanzija za Middle-earth: Shadow of War. Radi se o posljednjem dodatku kojeg će ova igra smještena u Tolkienovom svijetu dobiti, a njeno je ime Desolation of Mordor. Kao i prijašnja veća ekspanzija, i ova proširuje priču, pa se igrači ne nalaze u ulozi Taliona, već upravljaju kapetanom Baranorom.

Kako se radi o čovjeku koji nema nadnaravne moći, bavit će se zapošljavanjem plaćenika i upravljati vojskom ljudi koji će pokušati osvojiti pustinjsku regiju Lithlad. Od drugih poznatih likova iz serijala opet će se pojaviti Torvin koji će vam omogućiti da nabavite novu opremu koja će vam dati dodatne vještine.  Uz to je tim pripremio i nove sporedne misije, pa bi to igračima trebalo pružati dodatne sate zabave.

Uz samu ekspanziju stigla je i velika besplatna nadogradnja koja je dostupna i onim igračima koji posjeduju samo osnovnu verziju, a ona uključuje sljedeće: poboljšanja Nemesis sustava, novu težinu zvanu Brutal, nove kozmetičke dodatke, dodatne mogućnosti za Photo mod i nadogradnju za Online Fight Pits i Online Conquests.

Za kraj, od danas više nije moguće kupovati Gold – valutu koja je služila za mikrotransakcije – zato što ih je Warner odlučio izbaciti iz igre. Oni koji imaju višak, moraju ga potrošiti do 17. srpnja kada će iz igre mikrotransakcije biti u potpunosti uklonjene. Middle-earth: Shadow of War dostupan je za PC, Xbox One i PlayStation 4, a Desolation of Mordor možete zaigrati ako posjedujete Season Pass, Story Expansion Pass ili ako ga kupite zasebno po cijeni od 19,99 eura. Sve detalje o igri možete pronaći ovdje.