Prema marketinškim materijalima koje su nedavno dobili, ekipa s portala Windows Central tvrdi kako će Microsoft kroz sljedećih nekoliko tjedana otkriti ključne naslove za svoju najnoviju konzolu naziva „Project Scorpio“. Forza Motorsport 7 je prva od tih naslova, a izvori bliski portalu Windows Central tvrde kako Forza 7 već sada izgleda zapanjujuće u svoj svojoj 4K slavi.

Spomenute su, naravno, i još neke ekskluzive poput Crackdown 3 i State of Decay ali i drugi veliki naslovi kao što su Call of Duty, Madden, Star Wars: Battlefront 2 i dugo očekivani Red Dead Redemption 2. Sve te igre na konzoli Project Scorpio vrtit će se u punoj 4K rezoluciji.

Važno je napomenuti kako će Project Scorpio već prilikom izlaska imati pozamašan katalog 4K igara, prvenstveno zbog mogućnosti zvane „Change Resilience“. Naime, igre koje imaju mogućnost dinamičkog prilagođavanja rezolucije od 900p na 1080p, na Project Scorpiu moći će se bez problema uvećati na punu 4K rezoluciju. Osim toga, tu je i kompatibilnost s Xbox One naslovima, kao i s naslovima sad već poodmaklog Xboxa 360.

Red Dead Redemption 2

Ekipa iz Polygona sastavila je jednostavan graf koji pokazuje omjer računalne snage PlayStationa i Xboxa u teraflopima. Scorpio wins! Flawless victory!

 

Što se tiče tehničkih specifikacija, od prije je poznato kako će Project Scorpio imati osmo-jezgreni procesor koji će biti gotovo pet puta jači od onoga u Xboxu One. Računalna snaga Scorpiovog procesora od 6 teraflopa bit će tako višestruko jača i od procesora u konzoli PlayStation 4 Pro, te se Microsoft ne ustručava reći kako će Xbox Project Scorpio biti „najjača konzola ikad“.