Nakon punih sedam godina postojanja, Kinect kamera – Microsoftov dodatak za Xbox 360, Xbox One i PC – izlazi iz proizvodnje.

Vijest je to koju je potvrdio Microsoft, točnije, tvorac Kinecta Alex  Kipman i generalni menadžer marketinga za Xbox uređaje Matthew Lapsen u ekskluzivnom intervjuu za Co.Design.

Naravno, postojeće zalihe koje su dostupne u maloprodajnim dućanima neće se povlačiti s polica nego prodati do kraja, ali nakon isteka zaliha neće više biti novih primjeraka.

Kipman i Lapsen potvrdili su u intervjuu kako je od 2010. od Kinectovog izlaska prodano 35 milijuna primjeraka, računajući i prvotnu verziju i onu poboljšanu koja je izašla zajedno uz Xbox One. Podrška za Kinect je potom počela jenjavati, a od 2014. Kinect više nije ni dolazio u paketu s konzolom već se morao kupiti zasebno. Xbox One S koji je izašao nakon toga – više nije ni imao port za Kinect, a neće ga imati ni Xbox One X.

No iz Microsofta dolazi samo entuzijazam, obzirom da su tehnologiju i senzore Kinecta proširili i ubacili u Hololens – Microsoftove „pametne naočale“ za proširenu stvarnost.