Metal Slug XX je prvotno izašao na Nintendo DS-u 2007. kao sedmi nastavak legendarnog serijala, dok je Metal Slug XX port za PSP i Xbox 360. Taj port smo dobili napokon na Steamu, no po svemu sudeći, nije baš pohvalna verzija sjajne igre.

Trenutno je Steamu po cijeli od 20$, no recenzije su poprilično negativne. Igra je trenutno na “Mostly negative” spektru, a većina igrača navodi neke probleme, među kojima su nedostatak grafičkih opcija, nemogućnost rebindanja tipki i činjenica da jedan pritisak tipke Escape u potpunosti gasi igru, bez upozorenja. Inače, CTRL služi za povratak u menijima.

Problem leži u činjenici da je trailer za igru obećavao 1080p i 4K kompatibilnost, tako je izrazito frustrirajuće za fanove igre da svoje mašine ne mogu zagrijati s 4K verzijom sjajne igre.

Što se igre tiče, sadrži sav kaos i eksplozije koje smo navikli od Metal Slug serijala. Možemo igrati kao sijaset likova među kojima su već poznati Marco, Eri i Fio uz Ikari Warriorse te Ralfa i Clarka i Leonu Heidern iz King of Fighters serijala.

Igru možete nabaviti na Steamu, a trailer pogledajte u nastavku!