Anthem je, unatoč prikazu gameplaya i igrivoj demo verziji na proteklom E3 sajmu, još uvijek enigmatičan.

Izvršni producent igre Mark Darrah je zadnjih par dana odgovarao na upite fanova igre preko svog Twitter profila, otkrivajući par detalja koji su bili nepoznanica. Pa smo tako otkrili da će igrači moći napraviti više Freelancera po računu. Freelanceri su glavni likovi s kojima ćemo upoznavati svijet Anthema. Freelanceri će koristiti Javeline, koji imaju ulogu robotske ljušture, odnosno mechova u koje će igrači sa svojim Freelancerima uskakati.

Javelini se otključuju završavajući misije vezane uz njih. Loot koji ćemo nalaziti će biti većinom vezan za Javelina kojeg trenutno koristimo, no ostatak loota će biti vezan za ostale Javeline, ukoliko ih je igrač otključao.

Igrači će imati inventory, no loadout Javelina se neće moći mijenjati usred misija, nego vjerojatno u bazi prije misija. Isto tako, Darrah navodi da će biti moguće skillove naših Freelancera preraspodijeliti ukoliko nam se ne svidi build koji smo napravili.

Misije će, po očekivanju, biti dizajnirane za igranje u solo okružju ili kooperativno sa tri druga igrača.  Anthem nam dolazi 22. veljače za PS4, Xbox One i PC.