O novoj Mario igri  dosta se šuškalo i nagađalo posljednjih godinu dana, a jučer smo saznali kako se radi o crossoveru imena Mario + Rabbids Kingdom Battle. Podsjećamo, jučer je na internet procurio glavni artwork za ovu čudnovatu Mario igru koju razvija Ubisoft u suradnji s Nintendom.

Kako to obično biva, kada informacije cure onda će najčešće procuriti kako spada (Ubisoft je očito veliki pehist kada je u pitanju curenje informacija o projektima u razvoju). Danas smo saznali nešto više o samom gameplayu igre koji će se, kako izvori prenose, sastojati od 65% borbe na poteze s različitim oružjima i 35% istraživanja svijeta. Mario + Rabbids Kingdom Battle vodi se kao RPG i to onaj taktičke prirode.  Mario, Luigi, Peach i Yoshi su igrivi likovi kao i Rabbidsi koji su obučeni kao navedena četvorka. Novi Mario naslov koji potpisuju Ubisoftovi razvojni studiji iz Pariza i Milana moći ćete na Nintendo Switchu zaigrati i kooperativno s još jednim igračem.

Iako je prvotni  plan najave igre na nadolazećem E3-u propao zbog curenja informacija, Mario + Rabbids Kingdom Battle svejedno bi trebao izaći nekad u kolovozu ili rujnu.

Ako je The Macho Man homage Randyju Savageu bit ćemo jako sretni!