Zaljubljenik u elektroniku Albert Gajšak prošlog je petka na Kickstarteru pokrenuo kampanju za svoju DIY (do-it-yourself) igraću konzolu MAKERbuino, a već sada ostvario je uspjeh prikupivši više od 11 tisuća dolara od 230 backera. Albert je za finaliziranje razvoja konzole trebao 10 tisuća dolara, a kako do kraja kampanje preostaje još 21 dan izgledno je da će tražena svota biti najmanje udvostručena.

Ako se s ovim uređajem još niste imali prilike susresti, spomenut ćemo da se radi o 8-bitnoj edukativnoj ručnoj igraćoj konzoli prvenstveno namijenjenoj onima koji žele ovladati STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) znanjima, bili veliki ili mali. Konzola dolazi u dijelovima, a kupci je moraju sastaviti sami, koristeći nekoliko osnovnih alata i prateći priložena uputstva.

Jednom sastavljenu konzolu moguće je dodatno prilagođavati i širiti novim modulima, a igre za nju moguće je programirati i modificirati korištenjem Arduino baze. Zanimljivije od svega, korisnici svoje kreacije mogu podijeliti s drugima, potpuno besplatno i bez ograničenja.

Više informacija o ovom zanimljivom projektu možete pronaći na Kickstarteru.