Sancta Domenica je postala službeni zastupnik za prodaju konzole MAKERbuino u Hrvatskoj i od sada tu odličnu hrvatsku konzolu možete pronaći na policama svih njihovih dućana.

Za one koji nisu znali (a onima koji jesu – slijedi podsjetnik): MAKERbuino je sklopiva igraća konzola bazirana na Arduinu, fantastičan hrvatski proizvod mladog Karlovčanina Alberta Gajšaka. Prošle godine Albert je za svoj proizvod imao iznimno uspješnu Kickstarter kampanju kroz koju je skupio više nego solidnu količinu novca za proizvodnju. Nakon toga MAKERbuino je prodan u više od 4000 primjeraka.

Logičan slijed bio je osnovati i tvrtku koja će se baviti proizvodnjom, kako MAKERbuina, tako i drugih sličnih proizvoda. Tako su Albert i njegova tvrtka Circuitmess d.o.o. do danas za MAKERbuino stekli brojne nagrade, imali su vrlo zapažen nastup na ovogodišnjem CES-u (najveći sajam potrošačke elektronike u svijetu) u Las Vegasu, na kojem su čak i privukli pažnju distribucijskog giganta Amazon, a sada ćete njihove proizvode moći kupiti u svim dućanima Sancta Domenice.

U MAKERbuino paketu koji kupite u Sancta Domenici, dobit ćete sve što vam treba – USB lemilicu, žicu za lemljenje, kliješta, odvijač i 50-ak elektroničkih komponenti. Dakako, čar MAKERbuina je u tome što trebate sami sastaviti svoju igraću konzolu, a to će potrajati otprilike 6 do 8 sati. Također, sami hardver i softver su izuzetno prilagodljivi, pa ukoliko se kužite u Arduino i programiranje (ili to želite naučiti), možete u svoju konzolu dodati i vlastite igre ili ih, pak, pronaći na internetu. Neke od njih naći ćete i na ovom linku.

Što se tiče same kupnje, popis svih dućana Sancta Domenice naći ćete na ovom linku, a ukoliko svoju MAKERbuino konzolu želite naručiti online, to također možete učiniti putem Sancta Domenica webshopa – ovdje.

Za kraj, ukoliko ste još prošloga ljeta propustili četrnaestu specijalnu epizodu našeg redovnog podcasta Rebootcast, podsjećamo kako nam je tada u emisiji gostovao upravo Albert, te objasnio sve o svom super proizvodu. Tu zanimljivu epizodu možete pogledati u nastavku: