Prošlo je nešto više od tri i pol mjeseca otkad je finski razvojni tim Shiver Games najavio Lucius III. Nakon nekoliko godina pauze odlučili su završiti priču dječaka koji voli ubijati ljude, a oni kojima su se prve dvije igre svidjele mogu sada to i napraviti.

Kao što je bilo najavljeno, posljednja igra u trilogiji dostupna je putem Steama, gdje će se do 20. prosinca prodavati po promotivnoj cijeni od 17,99 eura. Radi se o avanturi iz trećeg lica s fokusom na priči i rješavanju zagonetki. Demonski dječak se vratio u Winter Hill gdje je proveo prvih šest godina svojeg života gdje mu je cilj ispuniti proročanstvo i nakon toga vidjeti koja će mu biti sudbina. Tim kaže kako priča uključuje njegovo tipično nasilje i jezive slike koje s njim dolaze, ali kako će ovog puta pokazati tugu i žaljenje.

Dojmovi igrača za Lucius III su podijeljeni – nekima se sviđa ono što su iskusili, dok drugi ne mogu prijeći preko tehničkih problema i toga da smatraju kako je razvojni tim igru prerano izdao. Ako želite sami provjeriti o čemu se radi, zaputite se na Valveov servis ili pogledajte nove trailere koji prikazuju gameplay. Jedan se nalazi ispod teksta, a ostatak možete proučiti na YouTube kanalu Shiver Gamesa.