Inače je bilo poznato da u prosincu i početkom siječnja igraća industrija uglavnom miruje, no to se posljednjih nekoliko godina promijenilo. Veći izdavači većinom stanu do početka mjeseca, no nezavisni timovi nastavljaju s izdavanjem svojih igara. Među njima je NEXT Studios, razvojni tim iz Kine, koji je igračima omogućio da zaigraju njihovu logičku avanturu Iris.Fall.

“Nakon što se trgnula iz sna, Iris slijedi crnu mačku i ulazi u ruševno kazalište te putuje kroz neobičan labirint svjetla i sjene. Kako priča napreduje, Iris shvaća da je sve što se nalazi u kazalištu nekako povezano s njom”, kaže službeni opis. U igri ćete rješavati razne zagonetke koje su temeljene na igrama svjetla i sjene, a ono što se posebno izdvaja je pomalo gotički i apstraktni izgled igre.

Iris.Fall je dostupan za PC putem Steama gdje se prodaje po promotivnoj cijeni od 9,99 eura do 20. prosinca. Ako vas zanima kako izgleda gameplay, možete pogledati video kojeg je tim pripremio, a više informacija o ovom projektu pronaći ćete na službenim stranicama.