The Last Remnant – japanski RPG razvojnog studija Square Enix Co. – je početkom kolovoza ove godine misteriozno uklonjen sa Steama, a današnja vijest daje nam potencijalan odgovor na pitanje zašto se to desilo. Naime, The Last Remnant dobit će tretman remasteriranja te će kao takav izaći za PlayStation 4.

U traileru koji je objavljen za igru ne možemo vidjeti do koje mjere sežu grafička poboljšanja budući da nema gameplaya, no ono što nam ulijeva povjerenje je činjenica kako će igra biti remasterirana u grafičkom pokretaču Unreal Engine 4.

The Last Remnant u trenutku svog izlaska 2008. godine nije ugledao svijetlo dana na, tad aktualnoj, PlayStation 3 konzoli, ali je zato izašla za Xbox 360 i PC. Ono s čim igrači nisu bili zadovoljni kad je igra izašla bili su tehničke prirode, poput dugačkih vremena učitavanja i loše prezentacije – problemi koji se vrlo lako mogu riješiti u nadolazećem remasteru.

The Last Remnant Remastered izlazi 06. prosinca ove godine za PlayStation 4 za cijenu od 20 američkih dolara (cca 128 kuna).

Najavni trailer za igru pogledajte u nastavku: