Kako smo i pisali prošli tjedan, Dontnod Entertainment je isplanirao web serijal razvojnih dnevnika u četiri epizode za svoj novi RPG Vampyr, a serijal je krenuo jučer 18. siječnja s prvom epizodom naziva “Making Monsters“.

Philippe Moreau, voditelj projekta, uvodi nas u epizodu objašnjavajući zašto su mu baš vampiri intrigantni i kako su ih odabrali kao temu za ovu igru, uzimajući u obzir moralne dileme vampira kao osoba koje moraju ubijati druge i piti im krv. Saznajemo neke dodatne informacije o protagonistu – briljantnom doktoru Jonathanu Reidu koji nenadano postaje vampir i mora se suočiti s tom činjenicom kao osoba koja inače spašava živote i vodi se isključivo znanošću.

U većini video igara, pravilo je: vi ćete postati najjači, morate preživjeti i ubijati. Igre rijetko suočavaju igrače s činjenicom da ubijaju pojedince. Fascinira nas staviti igrača u srž ove dvojbe i reći im: vi ste grabežljivac, susrest ćete ljude koji će s vama podijeliti svoje probleme, život, prijatelje i brige. VI odlučujete hoćete li ih poštedjeti ili ne“, rekao je u videu Stephane Beauverger, narativni direktor Vampyra, te dodao: “Želimo da igrači stalno preispituju činjenicu da će nekome oduzeti život“.

U prvoj epizodi također imamo priliku saznati nešto više detalja o samim vampirima, koji sebe ne nazivaju “vampirima”, već postoje različite “klase” i vrste. Tako se spominju Ekoni (klasa najsličnija tradicionalnim vampirima kakve znamo iz popularne kulture), Vulkodi (primitivnija i čudovišnija vrsta vampira) ali i neka druga zasad neobjašnjena bića koja drugi vampiri zovu Skalima. Skali se skrivaju u kanalizacijama i pećinama, a igrači će morati otkriti kakva je njihova veza sa španjolskom gripom koja hara Londonom.

Da ne ispričamo doslovno čitavi video, obavezno ga pogledajte u nastavku:

Iduća epizoda izlazi idući četvrtak 25. siječnja, odnosno za tjedan dana, a zvat će se “Architects of the Obscure“. Vampyr, pak, još uvijek nema službeni datum izlaska ali svakako izlazi ovo proljeće i to za PC, PlayStation 4 i Xbox One.