I lagano smo se približili kraju godine. U trenutku pisanja ovoga teksta, od Božića nas dijeli još samo pet dana, a do nove godine brojimo samo deset. To ujedno znači da je došlo vrijeme i za Steam Winter Sale –  posljednju ovogodišnju veliku zimsku rasprodaju!

Kao što i svaka rasprodaja podrazumijeva, na Steamu ćete sada naći hrpetine igara na popustu i to od 20% pa do strelovitih 85% popusta na sve živo. Na naslovnoj stranici Steama tako možete naći i neke highlightove, kao što je 33%-80% popusta na serijal Metal Gear Solid, zatim 50% popusta na višestruko nagrađivanu igru Hellblade: Senua’s Sacrifice, 50% na nedavno izašli Assassin’s Creed Odyssey, ali i 50% popusta na Shadow of the Tomb Raider ili pak 60% popusta na Far Cry 5, čak 75% popusta na Middle-earth: Shadow of War, a našlo se tu i nevjerojatnih 85% popusta na The Talos Principle domaćega studija Croteam – doslovno za svakoga ponešto.

Također, kao što i svaka veća Steam rasprodaja ima neki svoj metagame i dodatni popratni sadržaj, tako ima i ovaj Steam Winter Sale, pa tako s rasprodajom dolazi i meta igra “Steam’s Extremely Cozy Cottage of Surprises” kroz koju svaki dan možete otvarati “vratanca” te otkrivati i skupljati nove bedževe, pozadine, emotikone i posebne iteme zvane “Knick-knacks”  za levelanje Steam Winter bedža, a sve to ove godine vizualno izgleda poput adventskog kalendara s kućicama u kojima inače u stvarnome živote nalazimo čokoladice. Kako ovaj novi zimski Steam metagame izgleda, kao i više detalja o njemu – saznajte na ovome linku.

Također, prilikom prošloga Steam Salea, imali smo priliku u preko nekoliko kategorija glasati za Steamove igre godine pod nazivom The Steam Awards, a sada, u sklopu Steam Winter Salea imamo finale u kojemu imamo priliku glasati još jednom za sve finaliste te pomoći odabrati pobjednike Steam Awardsa. Sve o finalu The Steam Awardsa i glasanju saznajte na ovome linku.

I to je otprilike to. Posljednja ovogodišnja Steam rasprodaja – Steam Winter Sale – završava 3. siječnja 2019. u 19:00h po našem vremenu. Dotada imate i više nego dovoljno vremena zaviriti u svoje Steam wishliste ili, pak, prošvrljati ogromnim katalogom igara na Steamu i naći nešto za sebe na solidnome popustu. Uživajte u kupnji!