Konami je izdao free-to-play iliti, ”po naški”, besplatnu verziju igre PES 2019 imena Pes 2019 Lite koja je dostupna za download na konzolama PlayStation 4 i Xbox One i za PC putem Steama.

Ova inačica igre uključuje offline egzibicijske utakmice i treninge kao i PES League mod koji uključuje 1v1 ili kooperativna natjecanja. S PES Leagueom možete se kvalificirati za međunarodne evente putem 3v3 kooperativnih Online Championship turnira koji su vremenski ograničeni.

Ono što je najvažnije jest da PES 2019 Lite uključuje myClub koji je PES-ova inačica FIFA-inog Ultimate Teama u kojem možete sloiti vlastite timove i igrati s njima online.

PES 2019 teško se može nositi s konkurencijom, a to se najbolje vidi po prodajnim rezultatima s obzirom da je prodaja igre u odnosu na prošlogodišnju verziju pala 42 posto, a činjenica kako su izgubili licencu za Ligu Prvaka nakon gotovo desetljeća ekskluzivnosti isto tako im ne ide na ruku, stoga ne čudi ovaj potez u kojem se Konami nada kako će free-to-play modelom pokušati privući više igrača na svoju inačicu nogometne igre.