Developeri uvijek spremaju nešto posebno za svoje igrače za Noć vještica, a Konami tu definitivno nije iznimka budući da u svoj Metal Gear Survive dovode jedan od najstrašnijih komadića Silent Hillačudovište zvano Pyramid Head.

Singleplayer event The Research’s Story (Special Edition) trajat će od 23. listopada do 6. studenog, a osim Silent Hilla u Metal Gear Surviveu pojavit će se i popularna Castlevania.

Naime, ukoliko skupite dovoljno bodova u ovom eventu, moći ćete otključati glavu Piramida Glave i tako nositi njegovu zastrašujuću glavu (koja je u obliku piramide) kao kacigu. Malo je čudno da na svojoj glavi nosite nečiju tuđu glavu, čak i kad se radi o stvoru iz noćnih mora. Također, moramo primijetiti da je malo nakaradno, ali i posve nepraktično, nositi ogromnu piramidu ukoliko se želite sakriti od nekoga/nečega.

Nakon glave Piramide Glave, moći ćete otključati kazete s prepoznatljivim glazbenim temama Castlevanie Rondo of Blood i Symphony of the Night, kao i čudesnu glavnu temu prvog Silent Hilla (u kojem nije bilo Piramida Glave).

U eventu možete sudjelovati samo ako ste prešli kampanju, a cijeli popis stvarčica za otključati možete pronaći ovdje!

Piramida Glava.