Hideo Kojima, koji trenutno radi na Death Stranding. a u slobodno vrijeme je Bog, pokazao je svoju iščekivanu igru Remedy Entertainmentu.

Čini se kao da Kojima ima omanju svjetsku turneju. Posjetio je već nekolicinu studija, prikazujući im Death Stranding u akciji. Cory Balrog iz Sony Santa Monice je bio oduševljen, a svoje oduševljenje nisu krili ni u Guerilla Studiosu. Sada je na red došao Remedy Entertainment koji su vidjeli igrivu verziju i njihov dojam je, malo je reći, pozitivan. Rekli su da će se igra “usuditi pomaknuti granice“.

Sredinom prošlog mjeseca život je doveo Kojimu u sjedište Remedy Entertainmenta u Helsinkiju. To ime vam je možda poznato ako ste igrali njihove igre Alan Wake, Quantum Break ili Max Payne. Trenutno rade na pucačini iz trećeg lica Control koja je i nas oduševila kad smo ju imali priliku vidjeti na prošlogodišnjem E3-ju.

Ne znamo na koji štos su uspjeli dobiti prikaz igrive verzije, ali dojmovi su im itekako pozitivni. Za očekivati je da će se developeri podržavati međusobno iz neke kolegijalnosti što je i pohvalno, no rijetko kad odu toliko daleko da za igru kažu da će pomaknuti granice medija. Sam Lake, kreativni direktor Remedya i lice Max Paynea je na Twitteru napisao upravo to!

Još jedan posjet, još jedan veliki kompliment za Death Stranding i Kojimu i još uvijek nula konkretnih informacija. Teško je biti uzbuđen oko projekta koji je toliko zagonetan i misteriozan, sve stvari koje smo dosad saznali su naš više-manje još više zbunile.

Bilo kako bilo, Death Stranding će jednog dana izaći na PS-u 4.