Već neko vrijeme znamo da razvojni tim poznat po serijalu Yakuza radi na novoj igri, koju su nam najprije predstavili kao Project Judge, odnosno Judge Eyes. Zatim je SEGA odlučila da će igru na zapadnom tržištu prodavati pod drugačijim imenom, a ono je bilo Judgement. Igrači u Japanu već neko vrijeme uživaju u tom spoju detektivske i akcijske igre s velikim naglaskom na priču, uz šašave stvari i dodatke po kojima su Yakuza igre poznate, da bi sada i mi saznali kada ćemo dobiti priliku to napraviti.

Izdavač je objavio datum izlaska koji glasi 25. lipnja, dok će svi oni koji odrade predbilježbe moći zaigrati igru četiri dana ranije, odnosno 21. lipnja. Ovo je prva igra smještena u svijetu Yakuze koja će imati sve glasove na engleskom, ali ako vam je traže, moći ćete slušati priču na izvornom japanskom uz engleske titlove.

Igra prati privatnog detektiva koji je prije promjene karijere bio odvjetnik, a zadatak mu je u kriminalnom podzemlju pronaći dokaze i spriječiti serijskog ubojicu. Takayuki Yagami će se osim istraživanjem baviti i premlaćivanjem velikog broja protivnika, dok će svi oni koji su odigrali neku Yakuza igru biti barem donekle upoznati s borbenim sustavom.

Judgement je trenutno najavljen samo za PlayStation 4, ali kako je SEGA počela s izdavanjem portova Yakuza igara za PC, moguće je da će nekad stići i ta verzija. Ako vam treba više informacija o igri, možete ih pronaći ovdje, a solidan prikaz gameplayja se nalazi ispod teksta.