Nakon relativno dugačke tišine, poznata veteranka industrije Jade Raymond objavila je kako se priključila ekipi u Googleu ni manje ni više nego kao zamjenica predsjednika.

Iako nije spomenula što će točno raditi unutar Googlea, njezina najava dolazi u oportunom trenutku jer će Google imati vlastitu konferenciju na GDC-u u kojem će najaviti svoj ulazak u svijet gaminga. U kojem kapacitetu još točno ne znamo, no pretpostavljamo kako će imati veze s još otprije najavljenim Project Streamom.

Teaser trailer za novi Googleov projekt

Pretpostavljamo kako će Jade Raymond biti na samom vrhu koplja s kojim se Google želi probiti u industriju videoigara i kako im je njezino iskustvo s raznim razvojnim studijima bilo od neizmjerne važnosti.

Podsjećamo, Raymond je započela svoju karijeru kao programerka u Sonyju te je zatim prešla u EA. Nakon toga prešla je u Ubisoft Montreal gdje je radila na franšizi Assassin’s Creed, Watch_Dogs i Splinter Cell. Zaslužna je za otvaranje Ubisoftovog studija u Torontu, a nakon toga se vratila u EA i otvorela Motive studio. Prošle godine je napustila taj studio da bi danas bila ponosna zaposlenica Googlea.