Originalni Styx koji je izašao početkom listopada 2014. godine dovoljno je ugodno iznenadio kritičare i igrače da je izdavač Focus Home Interactive odlučio kako bi bilo dobro napraviti nastavak. Njegovo je ime Styx: Shards of Darkness i moguće ga je zaigrati od danas na računalima, Xboxu One i PlayStationu 4.

Kritičari su već objavili svoja mišljenja, a ova akcijska igra s puno šuljanja i pljačkanja koja u glavnoj ulozi prati nestašnog goblina ima malo bolje ocjene od prethodnika. Većina ih se slaže kako se radi o boljoj igri u kojoj su ispravljene neke stvari iz originala, ali opet ne u toj mjeri da se radi o remek-djelu. Shards of Darkness će zadovoljiti ljubitelje prve igre i one koji vole ovaj žanr s napomenom da ne očekuju brda i doline.

Styx: Shards of Darkness na PC-u je moguće odigrati putem Steama, dok se konzolaške verzije nalaze u odgovarajućim digitalnim trgovinama, a cijena po kojoj se prodaje iznosi 39,99 eura. Ispod teksta možete pogledati trailer kojeg je razvojni tim Cyanide Studio pripremio za izlazak igre, a ako se želite više informirati o njoj zaputite se na službene stranice.