Svoju prvu igru je razvojni tim GrizzlyGames izdao prije nešto manje od dvije godine. Radilo se o opuštajućoj simulaciji letenja u minimalističkom okruženju koju je zaigrao dosta velik broj igrača koji su bili veoma zadovoljni onime što su iskusili. Danas smo dobili najavu i datum izlaska za njihovu drugu igru, Islanders, koja zadržava minimalizam, ali je smještena u žanr strategija.

Kao što joj ime kaže, ima veze s otocima na kojima ćete graditi gradiće. “Želite graditi predivne gradove bez ulaganja velikog broja sati u stresno upravljanje resursima? Ne morate reći ništa više. Islanders bi trebala biti prava igra za vas”, kaže razvojni tim. To ćete moći raditi na neograničenom broju otoka koji se stalno mijenjaju i to u veoma opuštajućoj atmosferi.

Ako vam ideja zvuči privlačno i želite igru kupiti, tim napominje kako ih ima samo troje i da se ne radi o blockbuster iskustvu koje će trajati velik broj sati. Umjesto toga igra nudi jednostavno iskustvo stvaranja i istraživanja različitih svjetova, ali krije i izazove za one koji ih traže.

Islanders će izaći 4. travnja za PC, a GrizzlyGames je pripremio stranice na Steamu koje kriju nešto više informacija, kao i najavni trailer kojeg možete pogledati ispod teksta.