Razvojni studio i izdavač Interplay odlučio je u prodaju staviti sve igre čija su intelektualna prava u njihovom vlasništvu. Portfelj im se sastoji od negdje sedamdeset naslova među kojima su mnoge poznate igre koje su igračima obilježili djetinjstvo – MDK, Earthworm Jim, Giants, Messiah, Kingpin, Descent i Sacrifice.

“Interplay je sa svojim prepoznatljivim igrama zabavio milijune igrača. Kao tvorci igara, ponosni smo na količinu zabave koje su one pružale tijekom svih ovih godina. S bujanjem mobilnih, AR, VR i drugih tržišta zabavne industrije smatramo da su potrošači spremni iskusiti i doživjeti Interplayjeve likove, priče i gameplay na načine koje do sada nije bilo moguće zamisliti. Raduje nas pomisao razvitka novih načina s kojima će ova zanimljiva kolekcija interaktivne zabave utjecati na publiku diljem svijeta”, rekao je predsjednik Interplayja Eric Caen.

Vjerujemo kako većini ovih serijala i igara neće biti teško pronaći novi dom kod raznih izdavača i razvojnih timova, a zbilja će biti zanimljivo vidjeti na koji će ih način uvesti u moderno doba industrije video igara.