Na Kickstarteru je osvanula igra u izgradnji pod nazivom In Other Waters, koja se bavi istraživanjem vanzemaljskog oceana kroz veoma jedinstven način igranja.

U priči zemljinih oceana više nema, i čovječanstvo putuje kroz svemir tražeći ostale tragove života. Na Kickstarteru je ovaj projekt u trenutku pisanja zaradio 8.443 od 30.426 dolara. Aktivan će biti još 26 dana.

Priča se vrti oko Ellery Vas, pomorske istražiteljice čija partnerica nestane tokom istrage novog planeta. Igrač kontrolira njenog AI prijatelja, koji je njeno jedino društvo u potrazi za partnericom.

Jedan dio igrive mehanike je sve što čini jednu istragu – imat ćete priliku skenirati okolinu za ključne tragove, navigirati ocean, proučavati lokalna stvorenja i nadograđivati svoje vozilo.

Drugi dio je komunikacija, kao umjetna inteligencija dobivate priliku odgovoriti na određena pitanja, ali isključivo s “da” i “ne” na pitanja koja uključuju prirodu života. Ti izbori mogu izazvati grananja sporednih priča ili prbližavanju originalnog cilja.

Uz igru dolazi i knjiga koja će biti dostupna kao fizička kopija i kao pdf datoteka. Svrha će joj biti vizualni vodič kroz priču sa dodatnim elementima priče koji mogu poslužiti istrazi.

Glavni dizajner igre Gareth Damian Martin kaže kako je inspiriran igrama kao što su Metroid Prime, Ecco: Tides of Time i Sunless Sea.

Ako Kickstarter bude uspješan, In Other Waters trebao bi stići rane 2020. godine. Do tada možete igrati besplatan demo na stranici Itch.