Kojekakvi editioni, bili limited, collectors, exclusive, day-one i slični, su postali norma. Bethesda je jedan od pionira limited edition fetišizacije, pošto su među prvima stavljali ogroman fokus i pažnju svojem skupljem izdanju igre – pošto se svi sjećamo Fallout 3 i lunchbox/bobblehead kombinacije.

Nije čudno ni da njihova najnovija eskapada i već poprilično ozloglašena multiplayer only igra, Fallout 76, također ima posebno limitirano izdanje.

Igrači su za 200$ (DVJESTO DOLARA ODNOSNO 1300 KUNA BEZ POŠTARINE [!!!]) u svome izdanju su, osim jedva funkcionalne igre, trebali dobiti Power Helmet, dio legendarnog Power Armora te kvalitetnu West Tek torbu s najfinijim materijalima.

No, s obzirom na (ne)kvalitetu prijašnjih limitiranih izdanja – od fragilnog Bobbleheada u Fallout 3, do grozomorno jeftinog Pip-boya u Fallout 4, mogli smo očekivati poneku grešku i uživati u patnjama ljudi koji daju 200$ za gluposti.

Ali Bethesda je odlučila nadmašiti samu sebe i umjesto “visokokvalitetne West Tek vojne torbe” dobili su više-manje odvratnu najlonsku vreću s ručkama.

Iako je sama činjenica da su u toliko skupocjeno izdanje stavili artikle koje bi i kinezi s gnušanjem odbili dovoljna za bijes, Bethesdina potpora za korisnike se pobrinula da nastavi ovaj PR požar koji traje zadnjih par tjedana od izlaska igre.

Igrači koji su se žalili na kvalitetu artikala u specijalnom izdanju igre su dobivali ovakve odgovore:

Ovakav mail potvrđuje sumnje da je Bethesda znala da će torbe biti na nižoj kvaliteti od obećane, nije rekla ništa fanovima koji su napravili preorder specijalnog izdanja, izdala igru i sada kada se fanovi (potpuno opravdano) žale na kvalitetu koja je daleko od obećane i reklamirane dobiju odgovor “nadamo se da vas to neće spriječiti u uživanje jednog od naših najboljih specijalnih izdanja.”

Ali cijela saga ne staje ovdje. U pokušaju da se PR manevrom izvuče iz ovih grozomornih utisaka i spasi što se spasiti da, Bethesda je igračima ponudila 500 Atoma kao naknadu za pretrpljenu bol. Inače, 500 Atoma je pet dolara u fiktivnim novcima Fallout 76 svijeta i s tim novcima možete kupiti jedna virtualna vrata i kiticu cvijeća unutar igre.

Naravno, reakcija na ovu tragikomičnu vijest je izrazito negativna, što se može vidjeti u komentarima Twitter objave.
Fallout 76 je izašao i možete ga igrati na PS4, Xbox One ili PC.