Dobrodošli u ovotjednu rubriku “Igre koje izlaze” u kojoj vam donosimo pregled najznačajnijih igara koje izlaze u nadolazećem tjednu. Ovaj tjedan će nas za ekranima i VR headsetima zadržati par zanimljivih naslova, a jedan od njih je i veoma iščekivani Monster Hunter: World.

 

Lost Sphear (PC, Switch, PS4) – 23. siječnja
U ovoj RPG avanturi kontrolirat će te mladića koji je pretrpio fenomen kojeg nikad nije vidio. Mladić se suočava se sa zloslutnom moći koja prijeti materijalnom tkivu stvarnosti, a na vama je da probudite snagu pamćenja kako bi vratili ono što je izgubljeno. Ova zanimljiva igra nam dolazi ravno iz Tokyo RPG Factorya, a izdavač je Square Enix. Igra će koštati 50 eura, a na Nintendo Switchu već sad možete skinuti i isprobati demo.

The Inpatient (PSVR) – 23. siječnja
60 godina prije događaja Until Dawna, budite se u umobolnici Blackwood Pines. Tamo ste zatočeni i ne sjećate se ničega. Zvuči kao nešto što smo čuli i vidjeli već tisuću puta, ali ekipa iz Supermassive Gamesa tvrdi da će ova igra biti toliko bogata pričom, a kraj toga i imerzivna. U ovom VR iskustvu vidite svoje noge, ruke i dlanove, a da bi se u igru udubili još više, dodali su joj glasovne naredbe u kojima će, kako tvrde, vaš lik reći što god želite. Igra će koštati 40 eura, a mogu ju zaigrati samo vlasnici PSVR dodatka za PlayStation 4.

 

Velocity 2X: Critical Mass Edition (PS4, PS Vita) – 23. Siječnja
Odlična sci-fi platformer-shooter avantura koja je izašla još davne 2014. godine, ovaj utorak opet izlazi pod nazivom Velocity 2X: Critical Mass Edition. Novo izdanje igre koje izlazi na PlayStation 4 i PlayStation Vita platforme dolazi sa sve tri ekspanzije (Daily Sprint, Critical Urgency i Dual Core), originalnim soundtrackom i dokumentarnim filmom o izradi igre.
Ovo posebno izdanje će vas na PlayStation Storeu koštati 180 kuna.

Dragon Ball FighterZ (PC, PS4, Xbox One) – 26. Siječnja
Mnogo ljudi će biti sretni kad će zaigrati novi Dragon Ball FighterZ. Ovaj toliko poznati i obožavani serijal će vam donijeti beskonačno spektakularnih borbi koje će te igrati s ili protiv svih vaših najdražih ili manje dražih likova. Igra dolazi na sve platforme (osim Switcha), a koštat će vas 60 eura.

Monster Hunter World (PS4, Xbox One) – 26. siječnja
I zvijezda tjedna je definitivno Monster Hunter: World. Ova predivna igra koju smo već 2 puta osjetili na svojoj koži u beta fazama, ovoga petka napokon izlazi na PlayStation 4 i Xbox One. Šesti Monster Hunter naslov će sadržavati mnogo veće mape, prijelaze iz zone u zonu bez učitavanja i online co-op s 4 igrača. Valja napomenuti da je ovo prva Monster Hunter igra u kojoj će igrači imati mogućnost loviti razna bića s bilo kojim igračem globalno bez da se imaju na listi prijatelja. Igra će koštati 60 eura, a PC verzija bi trebala doći na jesen ili zimu ove godine.