Dobrodošli u božićnu rubriku ”Igre koje izlaze” u kojoj vam donosimo kratak pregled najznačajnijih igara koje će obilježiti nadolazeći tjedan i kraj godine.

2017. godina skoro je gotova, ali nekoliko malih indie igara čekalo je priliku da za Božić razvesele svoje buduće vlasnike. Tako dana 25. 12. dobivamo čak pet zanimljivih igara, i to 3 za PC, a 2 za Nintendo Switch.

Na Božić, za Switch izlazi Energy Cycle, mali i preslatki indie puzzler koji je trenutno samo pola eura na Steamovoj zimskoj rasprodaji (pst pst!). O čemu se radi pogledajte u videu.

Sljedeći Switch naslov je Sparkle Unleashed, također puzzler. Ima mješovitu recepciju pa ga preporučamo samo za osobe koje uistinu vole provoditi duge zimske dane uz svoju malu konzolu, pucajući obojane loptice na ogromnu zmiju koja je također napravljena od loptica, i znaju u što se upuštaju.

Za PC, na Božić izlazi The Eerie Adventures Of Kally, spooky Beat’Em Up specifično namijenjen za fanove tog pomalo zaboravljenog žanra, od developera pod nazivom “DS”. Igra će biti besplatna.

Sljedeće na PC-u je zanimljivost pod nazivom Disassembly Line, od developera isto toliko zanimljivog imena, Bumfuzzled Gibbons. Podsjeća nas na indie, robotsku versiju Isaaca, a cijena jos nije najavljena.

Također za PC, ali za VR, na Steamu izlazi Jida Chronicle Chaos frontier. Ovaj shooter podsjeća nas na pomalo sporiju i puno manje strašnu verziju Serious Sam: The Last Hope. Eto, za one koji vole pucati u virtualnoj stvarnosti, a ne žele da to na blagdane završi kobno, Jida Chronicle možda je pravo rješenje.

Nakon Božića, dobivamo malo veći naslov. 28. 12., SteamWorld Heist: Ultimate Edition dolazi na Nintendo Switch. Ako ste oduvijek željeli upravljati robotskim piratima, sada to imate priliku raditi u bilo kojem položaju uz pomoć porta na Switch.