Posljednji tjedan u rujnu označava početak intenzivnog izlaska visokobudžetnih igara po kojima je posljednje tromjesečje u godini poznato svakom gameru (jer će to značiti stanoviti manjak u njegovom kućnom budžetu, ali i prinove u gaming kolekcijama). Ovotjedna rubrika IGRE KOJE IZLAZE donosi vam kratak prikaz najznačajnijih naslova koji će obiljeiti posljednji tjedan rujna 2018. godine.

U utorak 25. rujna izlazi druga epizoda posljednje sezone The Walking Deada, punog naziva The Walking Dead: The Telltale Series – The Final Season: Episode 2. Telltale polako privodi Clementineninu priču kraju dok istovremeno studio Telltale Games privodi svoju priču kraju budući da su službeni objavili ovog tjedna kako zavaraju svoja vrata.

 

Isto tako u utorak 25. rujna izlazi This is the Police 2 za PlayStation 4 i Xbox One. Ova igra već je izašla za PC te je dobila relativno zadovoljavajuće kritike. Upravljajte svojom policijskom postajom, šaljite svoje timove na zadatke, čuvajte red i čuvajte se da sami na završite u zatvoru. Trailer za igru pogledajte u nastavku:

Taktički japanski RPG Valkyria Chronicles 4 nakon svog izlaska u Japanu u ožujku ove godine dočekat će, na oduševljenje mnogih fanova ovog žanra, svoj izlazak i na Zapadu, točnije ovog utorka 25. rujna na platformama PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch i PC. Dobila je sjajne ocjene od strane kritike, a igrači neće još dugo morati čekati da sami isprobaju novi hit od legendarnog izdavača SEGA. Trailer za igru pogledajte u nastavku:

Jedna od najugodnijih iznenađenja u igrama s narativnim fokusom bio je Life is Strange, a cjelokupno gaming pučanstvo koje je uživalo u prvoj sezoni razveselit će činjenica da Life is Strange 2: Episode 1 izlazi ovog tjedna u četvrtak 27. rujna. Ovog puta su likovi drugačiji, ne igramo više s Max, no upoznat ćemo dvojicu braće te proživljavati njihove avanture i dijeliti emotivne trenutke s njima. Trailer za novu sezonu pogledajte u nastavku:

I za kraj, ostavljamo jednu od najpopularnijih sportskih igara na svijetu, a ne sumnjamo da već znate o kome se radi i da već imate igru prednaručenu. Naravno, radi se o nogometnoj simulaciji FIFA 19. Ne sumnjamo da će igra postići izniman komercijalni uspjeh i da će  biti vrlo kvalitetna igra, no gameri iz Hrvatske, ali i iz ostatka svijeta nikako neće moći prežaljeti činjenicu da čak ni u godini u kojoj je Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu EA Sports nije uspio dobiti odobrenje od HNS-a da smije staviti Vatrene u igru. Zašto je to tako, nama je nepoznato, no barem će navijači Dinama moći igrati s voljenim klubom u novoj FIFI. FIFA 19 izlazi u petak 28. rujna za PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 i PC.