Sad kad smo već dobrano ušli u mjesec srpanj, na našim digitalnim i pravim trgovinama video igara možemo vidjeti svojevrsn nedostatak novih blockbuster naslova. Tjedan koji nam slijedi nije krcat novim naslovima te vrste, no valja napomenuti da ne postoji tjedan u godini u kojem barem nekoliko naslova vrijednih spomena ne izađe, pa krenimo redom:

 

U utorak 18. srpnja svijetlo dana će ugledati Orcs Must Die! Unchained na PlayStation 4 konzoli. Za one koji nisu upoznati sa serijalom, Orcs Must Die! Unchained je akcijska tower-defense igra iz trećeg lica u kojem štitite svoju magičnu jezgru od napada orkova koje pokušavate zaustaviti postavljanjem zamki i direktnim okršajem s njima. Treba još naglasiti kako je igra free-to-play i da ćete se dobro nasmijati uz nju što ju čini idealnom igrom ako imate ekipu kod sebe (i želite igrati nešto drugo s prijateljima osim sportskih igara). Trailer z aigru pogledajte u nastavku:

 

Također, 18. srpnja izlazi za PlayStation 4 i PC izlazi i Yonder: The Cloud Catcher Chronicles koji svakim novim trailerom oduševljava. Yonder je avantura koja snažno podsjeća na The Legend of Zeldu u kojoj imamo zadatak spasiti prekrasni otok Gemeu od zla kojeg ga je snašlo. Očekujte meditativno iskustvo i prekrasne krajolike i zapanjujući art stil. Nema smisla prepričavati koliko je igra uistinu prekrasna, pa vam predlažemo da sami prosudite tako da pogledate trailer u nastavku:

 

Za one koji se igraju na mobilnim platformama izdvajamo Layton’s Mystery Journey: Katrielle and the Millionaires’ Conspiracy za Android i iOS koja izlazi 20. srpnja i u kojoj igramo kao Kat Layton, kćer Herschela Laytona koja je u potrazi za svojim nestalim ocem i koja mora svladati razne i brojne zagonetke u svojoj misiji da pronađe oca. Trailer za igru pogledajte u nastavku:

 

I naposljetku imamo Splatoon 2 koji izlazi 21. srpnja za Nintendo Switch. Ova timska pucačina iz trećeg lica sigurno će oduševiti one koji su gladni malo drugačijeg i šarenijeg multiplayer napucavanja u kojem se bore dva tima koji se sastoje od 4 igrača, a ovoga puta imat ćemo i singleplayer mod. Prvi Splatoon je postao jedna od perjanica eSportova na Nintendovoj platformi, a od nastavka ne očekujemo ništa manje. Trailer za ovu igru pogledajte u nastavku: