Dobrano smo zakoračili u rujan, a u našem koraku prate nas izlasci najvrućih i najiščekivanijih igara koje će nam svakako oduzimati slobodno vrijeme. Kao što ćete moći vidjeti, ovaj tjedan bit će obilježen sportskim naslovima svih vrsta koji uključuju razne rekvizite (lopte raznih veličina i palice), a naći će se ponešto i za pokojeg Nintendo poklonika. Bez daljnjeg odugovlačenja, krenimo s ovotjednom rubrikom ”igre koje izlaze” i pogledajmo što nas očekuje u tjednu koji je pred nama.

U utorak 12. rujna izlazi Rayman Legends: Definitive Edition isključivo za Nintendo Switch. Ovdje se radi o iznimno popularnom i kvalitetnom platformeru u kojem upravljamo jednom od ikona gaminga – titularnim Raymanom koji zajedno sa svojim prijateljima skače, udara i lebdi u prekrasnim okolinama koje pogoni poznati grafički pokretač UbiArt Framework. Ako volite tradicionalne 2D platformere koji će vam zadati respektabilan izazov, a treba vam nešto malo da upotpunite katalog igara za Nintendo Switch, svakako nabavite ovu igru, zgrabite prijatelju/prijateljicu, curu/dečka ili člana obitelji za kooperativnu igru i nezaboravno se zabavite. O specifičnostima Definitive izdanja pročitajte ovdje, a trailer za igru na konzoli Nintendo Switch pogledajte u nastavku:

 

Također 12. rujna za konzole PlayStation 4 i Xbox One izlazi dugoočekivana ekspanzija za XCOM 2 imena War of The Chosen koja je već ugledala svijetlo dana na PC-u. Kritika je pohvalila ekspanziju naglasivši velik broj noviteta koje sa sobom donosi tako da igrači bazne igre XCOM 2 svakako neće htjeti propustiti ovo. U nastavku pogledajte trailer za ekspanziju:

 

12. rujan svakako će najviše obilježiti izlazak ovogodišnje iteracije u megapopularnom PES serijalu. Pro Evolution Soccer 2018 ne trebamo previše najavljivati jer ako ste fan nogometa i skloniji ste Konamijevoj inačici igre, već ste zabilježili datum odlaska u najbližu prodavaonicu s igrama po svoju kopiju novog PES-a. Ono što možemo istaknuti je zanimljiva odluka o uključivanju Usaina Bolta u igru, a za kraj nam ne preostaje ništa drugo podsjetiti da igra izlazi za PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One i PC i ukazati vam na to da pogledate trailer za igru u nastavku:

 

U četvrtak 14. rujna izlazi PC verzija igre Divinity: Original Sin II. Nastavak popularnog originala bez problema je skupio nužna sredstva za izradu igre u vrlo kratkom roku. Igra posjeduje ekstenzivne multiplayer mogućnosti, od kooperativne igre sa svojim companionima do PvP moda. Također igra omogućava velik broj opcija u odnosima s likovima u igri kroz tzv. ”Love or hate” sustav kroz koji ćete se moći upuštati u romantične odnose ili ih jednostavno mrziti. Trailer za igru pogledajte u nastavku:

 

U petak 15. rujna, datum koji će biti krcat novim naslovima, izlazi Ys VIII: Lacrimosa of Dana za PlayStation 4 i PlayStation Vitu. Osmi nastavak u ovom akcijskom RPG-u sigurno će oduševiti fanove serijala, ali i one koje vole odigrati kvalitetan japanski role-play naslov. Igrači na PC-u moći će nešto ranije odigrati igru, odnosno već u utorak 12. rujna. Trailer za igru pogledajte u nastavku:

 

Isto tako u petak 15. rujna izlazi standalone igra u Dishonored univerzumu imena Dishonored: Death of The Outsider. O ovoj igri ekstenzivno smo izvještavali te smatramo kako će, osim velikog broja noviteta koji će igra uvesti u vidu novog lika i shodno tome novih moći, značajno doprinijeti cjelokupnom folkloru Dishonored univerzuma jer, ukoliko ste upoznati s igrom, sam naslov igre ima velike implikacije i radnja neće zasigurno biti zanemariva. Dishonored: Death of The Outsider izlazi za PlayStation 4, Xbox One i PC, a trailer za igru pogledajte u nastavku:

 

Nintendo fanovi, nismo vas zaboravili! U petak 15. rujna za Nintendo 3DS izlazi remake igre Metroid II: Return of Samus koja je originalno izašla davne 1991. godine za legendarni GameBoy. Ovaj remake pratiti će identičnu priču kao i original, samo s nadograđenim vizualima, novim kontrolama i novim gameplayjem. Zanimljivo je naglasiti kako na igri, uz Nintendo, radi i etablirani studio MercurySteam koji nam je dao serijal Castlevania: Lords of Shadow. Trailer za igru pogledajte u nastavku:

 

I za kraj ostavljamo dva naslova koje izdaje EA Sports s kojima komotno možemo reći da su definitivni dokaz da nam je jesen pred vratima. Naime, u petak 15. rujna izlaze igre NBA Live 18 i NHL 18 za PlayStation 4 i Xbox One. Sigurni smo da ionako već znate hoćete li kupiti EA-ovu inačicu ovih sportskih simulacija ili njihovu konkurenciju iz 2K-a, no za NBA Live 2018 valja naglasiti kako će ove godine imati uistinu pregršt modova za igru koji će vas tjerati da se konstantno vraćate nazad po još akcije pod košem. Trailer za obje igre pogledajte u nastavku: