Dobrodošli u rubriku ”Igre koje izlaze” u kojoj vam ovaj tjedan donosimo kratak pregled poprilično značajnih igara koje su se uspjele ugurati u narednih nekoliko dana.

Započnimo kronološki: 11. prosinca izlazi Battlefield 1: Turning Tides DLC. Trećeg Battlefield 1 DLC-a obilježavaju osam novih oružja, nova operacija u 1915. i novi Conquest Assault game mode. Drugi val izlaska ovog DLC-a dobit ćemo sljedeći mjesec. Kako to obično biva, Battlefield 1 Premium Pass korisnici dobivaju novi sadržaj dva tjedna ranije.

12. prosinac je dan s puno novih zbivanja, pogotovo portanja starih igara na stare i nove konzole. Ovo su svi veći pregledi i traileri novosti koje možemo očekivati na taj dan.

Okami HD, dorađena verzija kultne akcijsko avanturne igre iz davne nam 2006. dobiva verziju za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Capcom je potvrdio da će podržavati 4k rezoluciju.

Xbox verziju dobiva i jedna od najpopularnijih igara ove godine, PlayerUnknown’s Battlegrounds. Xbox One port svima najdraže, pomalo nestabilne rane verzije preživljavačke pucačine bio je u planu već nekoliko mjeseci. Igra će izaći u punom izdanju za PC tri dana kasnije.

Gang Beasts je sljedeći na listi, te sa zadovoljstom javljamo da nakon tri godine od izlaska dobiva PlayStation 4 verziju. Ovaj šaljiv i svestran brawler, osobito popularan na domjencima nakon par rundi, stiže s nekim novim dodacima. Novi načini igranja uključuju “dva na dva” nogometne utakmice i kooperativan način igranja gdje se do četiri udružena igrača bore protiv valova neprijatelja.

The End Is Nigh dolazi na Nintendo Switch. McMillenov novi platformer koji nas podsjeća na određenog mesnog dječaka istog autora dobiva svoj port nekolicinu mjeseci nakon izlaska, i smatramo kako je Switch savršena konzola za ove uzbudljive 2D naslove. Podsjećamo, Super Meat Boy Forever dolazi na Switch sljedeće godine.

Kao Što je najavljeno na Bethesdinoj Konferenciji, Fallout 4 dolazi na HTC Vive. Bethesda o VR Falloutu kaže sljedeće: “Kao za Skyrim VR, naš pristup nije bio da se suzdržavamo, nego da donesemo sve u virtualnu stvarnost – ukljućujući sve questove, likove i lokacije – iz razloga da možete u potpunosti iskusiti sve što želite. Fallout 4 također donosi cijele nove načine borbe, craftanja, i sisteme izgradnje, sa cijelom lepezom opcija igranja dizajniranih da vam pruže najbolje iskustvo.”

Kao zadnju igru koja izlazi 12. prosinca, podsjećamo kako Resident Evil Gold Edition dolazi za PlayStation 4, Xbox One i PC.

13. prosinca, na datum najavljen na Paris Games Weeku, izlazi Final Fantasy XV: Episode Ignis. Najnovija DLC epizoda igračima omogućava iskustvo cijele nove priče iz perspektive Ignisa, s novom glazbom izvođaća koji je davno radio na starom Chrono Triggeru.

Četvrti uzastopni dan, 14. prosinca, zadnji je dan s nekim događanjem u sljedećem tjednu. Yooka-Laylee, 3D platformer kreatora iza Worms igara, dolazi na Nintendo Switch. Svi koji su ovu igru financirali na Kickstarteru besplatno će dobiti digitalnu Switch verziju.