Humble Bundle, online dućan igara apsolutno svima poznat kao mjesto gdje video igre možete kupiti po značajno sniženim cijenama a uz to kupnjom podržati i raznorazne humanitarne akcije, od danas postaje vlasništvo IGNa.

Vijest je to koju je Jeffrey Rosen, suosnivač Humble Bundlea i njegov izvršni direktor,  jučer objavio na službenom blogu. Da ne bude zabune, Rosen i njegov tim i dalje će biti dio cijele priče. “Odabrali smo IGN jer oni doista razumiju našu viziju, dijele našu strast prema igrama i vjeruju u našu misiju promicanja izvrsnog digitalnog sadržaja u humanitarne svrhe” – rekao je Rosen, te dodao: “Ne možemo zamisliti boljeg partnera od IGNa da Humble Bundleu pomogne nastaviti našu misiju”.

Oglasio se, dakako, i izvršni potpredsjednik IGNa Mitch Galbraith, te je u intervjuu za Gamasutru rekao kako IGN nema planove “popravljati što nije potrgano”, čime je naglasio kako neće mijenjati bit Humble Bundlea i njihovog principa rada, te dodao kako pregovori oko preuzimanja Humble Bundlea zapravo traju već gotovo godinu dana.

Sami uvjeti ovog ugovora i preuzimanja nisu javno objavljeni, ali ono što se zna je činjenica da će Humble Bundle zapravo i dalje funkcionirati nezavisno, odnosno da neće biti nikakvih značajnih poslovnih promjena niti izmjene osoblja. IGN će, tako, u principu služiti kao financijska i generalna potpora u vidu ubrzanja rasta i prikupljanja još više novca u dobrotvorne svrhe, kako bi ekipa iz Humble Bundlea nastavila još bolje raditi upravo ono što rade najbolje.