Krajem veljače ove godine Crytek je putem Early Accessa na Steamu izdao svoju novu igru Hunt: Showdown. Novi su projekt opisali kao kompetitivnu PvP pucačinu u kojoj radite kao plaćenik, a istovremeno je velik naglasak stavljen na PvE elemente. Osim što se morate brinuti o drugim igračima, svijet u kojem se odvija radnja ove igre prepun je raznih opasnih čudovišta, zbog čega se spominju i horor elementi.

Igru je do sada zaigrao solidan broj igrača, a razvojni je tim sada izdao prvu veliku nadogradnju. Igrači od danas mogu koristiti pet novih oružja koji imaju nišane, dvije nove taktičke bombe i jedanaest novih Hunter odijela. Osim toga se spominje dvanaest novih vještina koji na razne načine poboljšavaju učinak i sposobnosti igrača.

Tim kaže kako im je jedan od najvećih ciljeva u ovoj nadogradnji, zbog povratnih informacija igraće zajednice, bio smanjiti prednost koju imaju oni igrači koji sjede i čekaju. To su odlučili riješiti drugačijim dizajnom levela, kao i dodavanjem nagrada za one igrače koji ubiju bossa. Od drugih manjih promjena spomenuli su dodatak ozljeda nakon pada s visina, lakše čitanje mape, bolji balans zvuka koraka, a ako želite sve detaljno proučiti popis ćete pronaći ovdje.

Ako vam je draže pogledati video, nego čitati tekst, dva člana tima su odlučila porazgovarati i demonstrirati neke od promjena koje su implementirali, pa možete vidjeti kako to izgleda ispod teksta. Hunt: Showdown je trenutno dostupan samo putem Valveovog servisa gdje se prodaje po cijeni od 29,99 eura, a one informacije koje ne pronađete tamo naći ćete na službenim stranicama.