Roster igara Vip Adria League powered by ESL od ovog vikenda postaje bogatiji za još dva megapopularna naslova – Hearthstone i Clash Royale. Po četiri najbolja regionalna igrača iz svake igre svoj će put tražiti kroz online kvalifikacije kako bi osigurali mjesto u senzacionalnoj live završnici na ovogodišnjem Reboot InfoGamer i priliku za lov na fond nagrada od čak 3.000€.

Na svoje tako konačno dolaze i oni koji svakodnevno ne treniraju svoje reflekse u tvrdokornim režimima već vrijeme radije investiraju u razvijanje taktika i strategije. Na taj način najveća regionalna esport liga, nakon fantastičnog uspjeha prve sezone, postaje još veća i zanimljivija.

Prijave za kvalifikacije su već otvorene

Format natjecanja sličan je za obje igre i koristi već dobro poznat i isproban recept u kojem će se kroz online kvalifikacije doći do 8 najboljih regionalnih igrača (po četiri iz svake igre) koji će potom u spektakularnoj live završnici na ovogodišnjem Reboot InfoGameru loviti fond nagrada od čak 3.000€. Online kvalifikacije trajati će cijelo ljeto i skroz do kraja 10. mjeseca, a održavati će se svaki tjedan. Svakog tjedna dva najbolja igrača plasiraju se u mjesečnu online playoff fazu > Najbolja dva igrača mjesečnih finala plasiraju se u online playoff fazu > Kroz online playoff dobiti ćemo najbolja četiri igrača ulaze u veliko finale.

Iz Vip Adria Lige pobrinuli su se da fanovi ovih dviju igara ne moraju čekati previše, pa će stoga svi igrači željni nadmetanja u oba naslova već ovog vikenda dobiti priliku za prvim dokazivanjem. Prijave za prvi kvalifikacijski krug su već otvorene putem linka – http://www.vipadrialeague.com/

struktura_natjecanja

Vip Adria League powered by ESL dobila prva dva velika sponzora

Osim u svijetu, profesionalna esport natjecanja postaju sve popularnija i u Hrvatskoj. Dokaz tome je i prošlogodišnje izdanje Vip Adria lige u kojoj je nastupilo više od 1200 igrača i u kojoj je odigrano više od 500 mečeva, a završne susrete uživo je pratilo više od 70 000 ljudi na Reboot InfoGameru u Zagrebu, najvećem gaming sajmu u ovom dijelu Europe za čije su ovogodišnje izdanje karte već u dostupne putem LINKA. Pritom su okršaji najboljih timova i igrača u regiji zabilježili više od 4 milijuna pregleda na raznim streaming platformama. Ove su impresivne brojke potaknule tvrtke M SAN Grupa i Samsung Hrvatska da se kao sponzori pridruže uspješnom projektu Vip Adria lige.

esport TV kanal 24/7

Kako bi zadovoljili rastuću potrebu za konzumacijom gaming sadržaja te proširili publiku koja prati esport, Vipnet je u ponudu uključio esportsTV, prvi televizijski kanal na svijetu koji je u potpunosti posvećen esportu. Kanal je dostupan u Osnovnom programskom paketu, a 24 sata na dan emitira se više od 1000 sati gaming akcije s najvažnijih globalnih profesionalnih esport turnira i najatraktivnijih liga kroz godinu, kao i tjedni sažeci te posebna emisija pod nazivom ESPORTCENTER TV.

 

Dakle, svi koji smatraju da su njihove CS:GO, LoL, HS ili Clash Royale vještine na nivou čim prije se prijavite na – http://www.vipadrialeague.com/, a svi ostali pohitajte na stranice Reboot InfoGamera i osigurajte svoju kartu za najbitnije gaming dane (i dane općenito) u godini!