Krajem veljače ove godine H1Z1 prešao je na free-to-play model. Razvojni tim Daybreak Game Company zaključio je da moraju nešto promijeniti žele li konkurirati drugim battle royale igrama kao što su PUBG i Fortnite. Zbog toga su također odlučili pripremiti verziju za PS4, koja je trenutno u fazi beta testiranja, te nastavljaju s izdavanjem novog sadržaja za igru.

Glavna novost za PC verziju je to što je od danas dostupna nova mapa zvana Outbreak. Radi se o areni veličine 8×8 kilometara koja ima novi teren, izgled i teksture te nova mjesta za istraživanje.

“Uz novu mapu, nadogradnja uključuje promijenjene gameplay mehanike koje omogućuju igračima da ponovo dožive originalni H1Z1 osjećaj. To uključuje nove animacije i kretanje za trčanje i skakanje kako bi se stvorio brži i responzivniji sustav koji borbu čini zabavnom i intuitivnom. Klasični zvukovi se također vraćaju kroz ovu nadogradnju”.

Više informacija o svemu što ova nova nadogradnja uključuje pronaći ćete u objavi na službenim stranicama, dok ovdje možete pronaći više informacija o samoj igri. Ako želite zaigrati H1Z1 na računalima, morate samo imati koristnički račun na Valveovom servisu i igru preuzeti besplatno. Igra ima mikrotransakcije u obliku kozmetičkih dodataka, ali ne možete kupiti iteme koje će vam dati predost u odnosu na druge igrače tako da nema straha o pay-to-win mehanikama.