Sredinom prosinca prošle godine su nam Nomada Studio i Devolver Digital u obliku platformera GRIS pružili izuzetno lijepo i melankolično iskustvo. Iako je sam gameplay bio dosta jednostavan, ova se igra isticala svojim izgledom, atmosferom i glazbom, a to su prepoznali i kritičari i igrači.

Sada nam je stigla vijest o tome da se igra prodala u više od 300 tisuća primjeraka, a kako bi se zahvalili svima onima koji su je kupili, razvojni tim je izdao besplatnu nadogradnju. Budući da ćete igru najviše pamtiti po onome što ste vidjeli i čuli, kroz besplatnu nadogradnju imena Undone imate pristup raznom “concept artu” i glazbi. Novom sadržaju možete pristupiti iz glavnog izbornika i možete dobiti malo bolji uvod u to kako je izgledao kreativni proces stvaranja ove dirljive priče.

GRIS možete nabaviti za PC i Switch, a u sklopu proslave prilično impresivnog broja kopija za jedan indie naslov ćete zbog promocije platiti 15 posto manje i morati izdvojiti 14,44 eura. U igri pratite djevojku koja je izgubljena u svom svijetu i na vama je da joj pomognete da se suoči sa svojim demonima. Ako vam treba više detalja, pronaći ćete ih na službenim stranicama.