Prema glasinama, radnja u GTA VI bi se trebala održavati na dvije lokacije, imat će prvog ženskog glavnog lika u serijalu i na tržištu bi se trebao pojaviti najkasnije u 2022. godini.

U sljedećoj GTA igri ćemo odrađivati kriminal po području Miamija ili Rockstarovoj verziji zapadne Floride mnogima poznate kao Vice City. Glasine također govore o tome kako ćemo u nekim misijama letjeti i do Južne Amerike.

Prvi puta u serijalu ćemo pratiti avanture ženskog glavnog lika iako ne znamo hoće li u igri biti više glavnih likova kako je to bio slučaj u GTA V.

Što se tiče datuma izlaska igre, glasine govore da ćemo pričekati 3 do 4 godine – dakle GTA VI bi najkasnije trebali zaigrati 2022.

Sve ove glasine su se prvi puta pojavile na mnogima poznatom YouTube kanalu The Know koji tvrde da dolaze iz samog Rockstara. Iako The Know nije baš najbolji što se tiče glasina, objavili su točne detalje o Dark Souls 3 prije nego što su službeno objavljeni.

Iako se Rockstar još nije oglasio na ovo, glasine ne govore ništa o vremenskom razdoblju u kojemu će se radnja odvijati, a ne spominje se pojavljivanje Tommya Vercettija, glavnog lika s kojime smo 2003. trčkarali ulicama Vice Cityja.