Ako je suditi po novim glasinama i “slučajnom” curenju informacija koje se šire bespućima interneta, čini se da ćemo PUBG vrlo brzo napokon zaigrati i na konzoli PlayStation 4.

Vijest je to koja se pojavila na službenom forumu PSN Profiles, na kojemu je jedan od članova pronašao reference na PUBG “skrivene” u bazama podataka PlayStationa.

Kako je naveo spomenuti korisnik, na Sonyjevim serverima mogu se pronaći content ID-jevi igre PUBG koji bi trebali biti vezani za zasad nepostojeće službene stranice igre na PS Storeu i to za tržište Sjeverne Amerike i Europe, a uz njih je pronašao i naslovne promo slike igre.

Pronađeni ID-jevi daju naslutiti da PUBG doista uskoro dobiva svoju stranicu na PS Storeu.

S ovim glasinama podudara se i vijest od ovoga rujna, kad smo pisali o tome kako je PUBG na korejskoj stranici za procjenu prikladnosti Game Rating and Administration Committee (skraćeno: GRAC) dobio svoj rating za PlayStation 4.

Vezano uz to sve, jučer se putem portala ResetEra javio i analitičar iz kompanije Niko Partners – poznate azijske marketinške obavještajne službe za video igre – koji tvrdi da je ova glasina točna, te da PUBG na PlayStation 4 dolazi već ovoga prosinca.

Mnogi su potom povukli paralelu i s činjenicom da je PUBG prošle godine također u prosincu stigao i na Xbox One, što bi potvrdilo pretpostavku da je Microsoft sa studijom PUBG Corp. potpisao ugovor o ekskluzivnosti na godinu dana. Tih godinu dana ističe točno 12. prosinca ove godine, stoga ima smisla da PUBG na PlayStation 4 stigne baš ovoga prosinca.

No, iako sve ovo izgleda kao jako dobar detektivski posao zajednice, a skupljene informacije s različitih izvora čistom dedukcijom daju naslutiti da je sve istina, zasada još uvijek ne postoji nikakva službena obavijest o dolasku PUBG-a na PlayStation 4 te ćemo ove informacije uzeti s dozom opreza.