Neočekivane glasine danas su počele kolati internetima, a prema njima, potpuno novi model i generacija popularne konzole Nintendo Switch očekuje nas na tržištu u drugoj polovici iduće godine.

Vijest o potpuno novoj konzoli Nintendo Switch dolazi ni manje ni više nego s Wall Street Journala, koji je iznio nekoliko uvjerljivih činjenica o toj popularnoj konzoli i njezinom potencijalnom nasljedniku.

U njihovome članku navodi se kako “određeni dobavljači i drugi s direktnim znanjem o ovome planu” smatraju da postoji mogućnost da će prodaja Nintendo Switcha izgubiti momentum do iduće jeseni. Zato se zadržavanje kompetitivnosti u prodaji navodi kao jedan od ključnih razloga zbog kojih Nintendo planira napraviti novu verziju Switcha – onu koja bi imala čitav niz poboljšanja.

Koja bi to sve poboljšanja bila, navodno se još raspravlja u Nintendu, ali vjeruje se da jedno od njih bolja i naprednija verzija LCD ekrana koja bi bila u skladu s modernom smartphone tehnologijom. Nintendo tako navodno planira ekran na novome Switchu učiniti “svjetlijim, tanjim i još više energetski učinkovitim” od onoga kakav ima sadašnja verzija konzole Nintendo Switch.

Prema nekim drugim pretpostavkama, osim samoga ekrana poboljšanja se očekuju i u kontekstu same veličine i izleda konzole, koja će navodno biti manja, tanja i također učinkovitija po pitanju izdržljivosti i trajanja baterije.

Ono što će najviše interesirati igrače je činjenica da bi novi Nintendo Switch trebao imati i zajedničke značajke s trenutnom verzijom, pri čemu je naglasak stavljen na kompatibilnost s igrama i softverom trenutno postojećeg Nintendo Switcha.

Jesu li ove glasine samo glasine ili će se pokazati kao provjerena istina, ostaje vidjeti do službene objave iz Nintenda. U međuvremenu, ukoliko ste ponosni vlasnik Nintendo Switcha, pročitajte našu jučerašnju vijest o tome kako još tri klasične NES igre idući tjedan dolaze na Nintendo Switch Online pretplatnički servis.