Krajem siječnja smo vas obavijestili da je Anthem odgođen zbog dolaska novog Battlefielda, a nakon glasina i glasina, stiže nam još glasina! Battlefield V bi prema glasinama trebao biti smješten u 2. svjetski rat, imati će co-op, single player sličan prošlom Battlefieldu i loot boxove.

Struktura single-player komponente bi trebala biti slična strukturi koju smo vidjeli u Battlefieldu 1. Znači pratit ćemo određene, vjerojatno ključne događaje 2. svjetskog rata iz perspektive više vojnika. To bi moglo biti zgodno ako se DICE potrudi napraviti malo dulje priče u odnosu na prošlu Battlefield igru.

Glas Katherine Kingsley bi se prema njenom Instagram postu trebao pojaviti i u novoj igri. Ostaje nam da vidimo hoće li biti naratorica kao što je bila i u Battlefieldu 1 ili će svoj glas dati jednom od likova u single playeru.

Ove godine nam se u Battlefield vraća co-op mode. Izvor nije dao više detalja o co-opu, ali bi co-op trebao ubaciti igrače u nasumično generirane Conquest misije. Izvor također govori o tome kako je DICE svjestan da igrači žele splitscreen. Co-op mode uz splitscreen bi bio fantastičan, ali ja iskreno ne bi ovu glasinu uzeo zdravo za gotovo.

Sol na ranu će biti kutije. Battlefield 5 će imati loot boxove, ali izvor tvrdi da će biti SAMO kozmetičke prirode. Nadajmo se da se loot box kontroverza neće ponoviti kao i sa Battlefrontom 2.