Glavni šef Ubisofta Yves Guillemot potvrdio je kako će gigant gaming industrije u 2019. ponoviti praksu iz 2016. godine u kojoj su odlučili ne izdati novi nastavak u serijalu Assassin’s Creed, koji je dotad redovito izlazio svake godine od originala 2009. godine.

Ovakva odluka pokazala se iznimno uspješnom jer je zavladao određeni zamor u očima fanova i šire gaming zajednice, a ta godina odmora pokazala se kao pun potez jer je Assassin’s Creed: Origins zbog svoje kvalitete po mnogima spasio franšizu od otpadanja u mediokritet.

Poneki su kritizirali i ovogodišnji nastavak Assassin’s Creed: Odyssey jer izlazi samo godinu dana nakon ”Originsa” usprkos činjenici da je ta igra imala poduži ciklus razvoja u potpuno drugom Ubisoftovom studiju i unatoč činjenici da je igra gotovo u potpunosti žanrovski skrenula u RPG vode.

Umjesto potpuno nove igre, gospodin Guillemot obećao je kako će fanovi dobiti svoju dozu Assassin’s Creeda u 2019. putem ekstenzivnog plana izlaska ekspanzija i nadogradnja za igru. ”Ono što ćete imati je pregršt sadržaja koji dolazi za ”Odyssey”. Ekipa iz studija stvarno želi na redovitoj bazi izbacivati nove mogućnosti za igru, tako da nećete imati ”Odyssey” samo ove godine, već u godinama koje dolaze.

Ovakav pristup dugoročno bi mogao biti iznimno razborit za Ubisoft ako želi da njihova perjanica Assassin’s Creed bude i dalje relevantna kao serijal, ali i za gaming zajednicu jer ćemo zbog manjeg imperativa Ubisofta za godišnjim izdavanjem nastavaka na koncu dobiti kvalitetnije igre kao što je to bio Assassin’s Creed Origins.

Isto tako ne valja zanemariti činjenicu kako nagađanja o novoj generaciji konzola postaju sve glasnija, a sam datum njihove objave i izlaska sa sigurnošću možemo reći da se opako približava. ”Assassin’s Creed 2020” bio bi odličan naslov na izlasku generacije od kojih bi profitirali baš svi – Ubisoft jer će velika većina ljudi htjeti igrati novi Assassin’s creed na novoj konzoli, proizvođači konzola jer će igre gurati prodaju njihovih strojeva i na koncu mi igrači (pod uvjetom da se ne ponovi Assassin’s Creed Unity, ali uvjereni smo da je Ubisoft naučio svoju lekciju).