Blizzard je odlučio svoju pažnju ukratko potpuno posvetiti liku imena D.Va, najavivši novu mapu imena Busan i novi animirani kratki lik s njom u glavnoj ulozi.

U filmu možemo vidjeti pozadinsku priču mlade braniteljice Koreje pravog imena Hana Song, koji je prije rata s Omnic robotima bila profesionalna igračica StarCrafta te je silom prilike postala elitni vladin MEKA pilot.

Radnja filma smještena je u samu MEKA bazu koja će se pojaviti u mapi Busan u igri. U ovoj bazi D.Va i ostali piloti se pripremaju za boj s robotskom prijetnjom. Blizzardovi animirani filmovi uvijek su dobrodošli jer prepričavaju pozadinske priče likova s koje su igrači zavoljeli kroz sate i sate multiplayer napucavanja. Lijepo je znati da se glumica Charlet Cheung vraća kako bi D.Va ponovno imala njezin glas.

Mapa Busan bit će vezana za mod ”Control” u kojem se oba tima bore za kontrolu nad određenim područjem. Kao i s postojećim mapama za taj mod, kao što su Ilios, Nepal i ostale, Busan će imati tri odvojene razine u jednoj mapi. Jedna će biti ukrašeni i šareni hram Hanamura, tehnološko visoko razvijeni centar grada Busana i baza MEKA u kojoj možete naći D.Vin radni stol.

Mapa Busan je trenutno u Public Test Realmu (PTR-u) Overwatcha na PC-u.

Animirani kratki film o u kojem je D.Va u glavnoj ulozi možete pogledati u nastavku: