U ponešto neobičnom formatu, Microsoft se odlučio za dužu press konferenciju na kojoj su izostale najave nekih većih flagship naslova. No, bez obzira na tu činjenicu, vidjeli smo pregršt novih trailera za igre koje su već najavljene, a Microsoft nas je pobliže upoznao s novom konzolom i novitetima koje donosi, kao i s ograničenim izdanjem konzole o kojoj ću više u nastavku.

Konferencija je otpočela s Ubisoftovom objavom novog CG trailera za Assassin’s Creed: Origins u kojem smo mogli vidjeti pregršt poznatih povijesnih ličnosti i lokaliteta, odnosno znamenitosti iz tog vremena poput Kleopatre, Gaja Julija Cezara i svjetionika iz Aleksandrije, ali i našeg protagonista Bayeka koji je s lakoćom porazbacao svoje neprijatelje. Više o prisutnosti Assassin’s Creed: Originsa na Microsoftovoj pressici pročitajte ovdje, a novi trailer pogledajte u nastavku:

 

Potom je na scenu (točnije na kauč) sjeo Brendan Greene, odnosno idejni začetnik i glavni čovjek zadužen za hit igru Playerunknown’s Battlegrounds koji je novim trailerom za igru najavio njezin dolazak na Xbox konzole krajem ove godine, ali i na Xbox Game Preview program preko kojeg će igrači moći nešto ranije isprobati igru. Više o tome svakako pročitajte ovdje, a trailer pogledajte u nastavku:

 

Nadalje, Microsoft je odlučio premijerno prikazati igru Jurassic Park: Evolution koji žanrovski pripada u simulaciju izgradnje i upravljanja vlastitog parka, što ne čudi s obzirom na to da igru radi studio imena Frontier Developments koji je radio na igrama poput Elite: Dangerous i RollerCoaster Tycoon. Ako želite saznati više, kliknite ovdje, a trailer za igru pogledajte u nastavku:

 

Zatim je na scenu stupio ReCore: Definitive Edition za kojeg smo također dobili novi trailer, ali i najavu kako će, uz još mnoštvo drugih igara, i ona dobiti grafička poboljšanja za Xbox One X konzolu, a dobili smo i datum izlaska. Za detalje o samoj igri kliknite ovdje, a u nastavku se nagradite trailerom za igru:

 

Onda je na red došla Forza Motorsport 7, najveće ime Microsoftove konferencije za koju smo nažalost dobili identičan trailer koji je prikazan na ovogodišnjem sajmu E3, no kreativni direktor igre više se osvrnuo na tehničke aspekte igre s kojima je htio naglasiti kako se trude optimizirati igru do te mjere kako bi što više igrača igralo igru na onaj način na koji je namijenjena, a to je u 60 sličica u sekundi. Za ostale informacije kliknite ovdje, a trailer za igru možete nanovo pogledati u nastavku:

 

U ovom trenutku konferencije se poprilično zahuktala, jer nakon Forze na scenu je stupio State of Decay 2, nastavak postapokaliptične survival igre za koju je kreativni direktor igre naglasio kako u ovom nastavku možemo igrati s prijateljima u multiplayeru i kako je permadeath i dalje bitna stavka igre. Više novih informacije o igri saznajte ovdje, a trailer za ovu igru nikako ne propustite u nastavku:

 

Za sve koji žele malo drugačije World of Tanks iskustvo, Microsoft se pobrinuo prikazavši novi trailer za World of Tanks: War Stories koji je u suštini story mod za ovu MMO igru. Tzv. ”ratne priče” bit će dostupne od sutra, a više novih detalja o igri saznajte ovdje i, dakako, pogledajte trailer u nastavku:

 

Nakon tenkova na red je došao stari znanac s Microsoftovih konferencija, a radi se naravno o igri Sea of Thieves koja svakim novim trailerom izgleda sve zabavnija. Nije bilo previše novih informacija o igri jer se manje više sve već gotovo zna, a veliki novitet koji je najavljen i kojeg svakako treba spomenuti jest podrška za cross platform igru što znači da će PC i Xbox One igrači igrati zajedno na istim serverima. Više o igri pročitajte ovdje, a novi trailer pogledajte u nastavku:

 

Nadalje, konferencija nije mogla proći bez prisutnosti Monolithovog Middle Earth: Shadow of Wara koji svakim novim trailerom izgleda spektakularnije, tim više jer se sam trailer fokusira na zvijeri s kojima ćemo imati posla u igri. Više o onome što smo vidjeli možete pročitati ovdje, a trailer za igru pogledajte u nastavku:

 

Microsoft je konferenciju odlučio okončati s jednom od najiščekivanijih indie igara ikad koja izlazi ekskluzivno za Xbox One i PC, a radi se dakako o Cupheadu. S razlogom se stvorila tolika fama o igri jer sa svakom novom informacijom i svakim novim trailerom sve više želimo zaigrati ovu kreativnu igru. Datum izlaska svakako obilježite u kalendarima, a to je 29. rujna ove godine. Više novih informacija koje samo saznali gledajući konferenciju možete pogledati ovdje. I za kraj, Microsoft je odlučio prikazati ograničeno izdanje Xbox One X konzole koje će se zvati Project Scorpio Edition koje će svaki pravi Xbox fan svakako morati imati kod sebe.