Netom prije početka gamescoma 2017 procurila je informacija kako THQ Nordic radi na novoj igri imena Biomutant i da će ju prezentirati kao igrivi demo na ovogodišnjem gamescomu. Naravno, igru smo isprobali i nismo razočarani.

Biomutant je akcijski RPG smješten u otvoreni post-apokaliptični svijet pun šarenila, prirode ali i ostataka nekadašnje civilizacije uz gomile otpada i radijacije, zbog čega je svijet sada prepun raznih mutiranih čudovišta. U igri preuzimamo ulogu vjeverice ili sličnog mutiranog ali simpatičnog glodavca na dvije noge čija sudbina je povezana sa spašavanjem posrnulog svijeta.

U polusatnom demou imali smo prilike upoznati se s osnovnim mehanikama igre, počevši od prilagodbe lika. U borbi raspolažemo s melee (mač) i ranged (pištolj) oružjem koje tijekom igre možemo nadograđivati kroz zanimljiv crafting sustav, skupljajući ostatke smeća, starog željeza i sličnih materijala. Također, ključna mehanika su i mutacijeposebne moći i napadi koje ćemo dobivati zbog izloženosti radijaciji i bio-kontaminaciji u svijetu igre.

U Biomutantu očekuje nas još puno toga i željno iščekujemo daljnji razvoj igre i trenutak kad ćemo moći istražiti ponešto više njezinog velikog otvorenog svijeta. Planirani datum izlaska je nekad tijekom 2018. godine, kad će biti dostupna za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

U nastavku obavezno pogledajte gameplay trailer prepun sadržaja i hintova o tome što nas očekuje u igri: