Dok ovo pišemo, upravo završava i prvi dan gamescoma 2017, obilježen činjenicom da je danas, nakon jučerašnjeg nultog dana većinom rezerviranog za pripadnike medija i biznisa, ovaj najveći gaming sajam napokon otvoren i za širu javnost koja je već od ranog jutra pohrlila na vrata kako bi isprobala sve što gamescom ima za ponuditi. Redovi čekanja na najnovije naslove bili su ogromni, a gužve po čitavom sajmu, njegovim hodnicima i halama još veće, no to nije smetalo nikome.

S druge strane, mi smo danas, kao i jučer, odigrali podosta toga iza zatvorenih vrata te poslušali prezentacije i zabavili se nadolazećim naslovima, neki od kojih su Assassin’s Creed: Origins, Fifa 18Far Cry 5, VampyrFrostpunk, Anno 1800Call of Cthulhu  i brojne druge igre o kojima ćete više moći pročitati u specijalnom gamescom izvještaju već u idućem broju Reboota.

Isto tako, za vas smo tijekom dana obišli indie arenu i tamo također odigrali nekoliko zanimljivih igara te smo o tome snimili video koji možete pogledati ovdje, a u nastavku obavezno pogledajte i bogatu fotogaleriju prvog dana gamescoma 2017 (za otvaranje fotografija u punoj veličini klinite ipod lijevog kuta na prvoj fotografiji).