Fortnite ludilo ne jenjava i u tijeku je peta sezona bogata eventovima, a otkako je krenula, zarada putem mobilne verzije samo raste iz dana u dan, te je trenutno dosegla magičnu brojku od 2 milijuna dolara.

Vijest je to koju je, naravno, prenio SensorTower, kompanija koja redovito prenosi vijesti o mobilnim igrama i općenito ekonomiji mobilnih aplikacija. Prema njihovim procjenama, od izlaska mobilne iOS verzije (15. ožujka) pa do kraja četvrte sezone (11. srpnja) igrači su u mobilnoj verziji igre trošili otprilike 1,2 milijuna dolara dnevno. 

Novi podaci kojima SensorTower raspolaže kažu da je potrošnja igrača ovoga mjeseca u prvih 10 dana od početka pete sezone skočila na prosječno 2 milijuna dolara dnevno,  što je 19% više u usporedbi s prvih 10 dana četvrte sezone, kad su igrači trošili prosječno 1,7 milijuna dolara dnevno.

Ako to nije dovoljan indikator porasta potrošnje (i zarade koju je ova igra donijela studiju Epic Games), dokaz tome zasigurno će biti i činjenica da su 13. srpnja, odnosno prvoga dana pete sezone igrači potrošili oko 3 milijuna dolara, dakle, samo u jednom danu, što je najveća brojka dosad na mobilnoj verziji.

SensorTower završio je izvještaj prigodnom informacijom kako ukupna zarada mobilne verzije Fortnitea u ovom trenutku broji preko 150 milijuna dolara, a u ovome svemu najviše nam mozak rastura činjenica kako je Fortnite mobilna verzija zasad jedino dostupna na iOS-u. Bit će zanimljivo vidjeti kolika će dnevna zarada biti jednom kad i Android verzija izađe na tržište, no Epic Games još uvijek nije objavio službeni datum izlaska, iako ga očekujemo uskoro.

Podsjetimo se: usred pete sezone, Fortnite također slavi i prvi rođendan u sklopu kojega vas očekuju rođendanski izazovi i zadaci. Event je počeo jučer (24. srpnja) i traje do 7. kolovoza, pa više o samom rođendanskom eventu možete pročitati na ovom linku.