Fortnite, igra koju ste do sada iskusili samo na velikim PC ekranima i konzolama, sada je dostupna na vašim mobilnim uređajima. Fortnite Battle Royale u cijelosti možete igrati na mobitelu, s istom mapom, oružjima i istim brojem ljudi, jedina razlika su kontrole i do neke mjere grafika.

“Vjerujemo da je ovo budućnost videoigara,” developer Fortnitea piše. “Ista igra na svim platformama. Grafika i akcija iste kvalitete kao na konzolama. Igrajte kada god to želite, gdje god to želite.”

Fortnite je već sada dobio titulu najviše puta preuzete mobilne aplikacije u Ujedinjenim Državama, kako kažu informacije Sensor Towera, firme koja se bavi praćenjem podataka. To je itekako impresivno kada uzmemo u obzir da igrači prvo moraju preuzeti pozivnicu za mobilni Fortnite. Epic Games je jučer slao prvi val pozivnica.

Za igranje na iOSu trebat ćete iPhone SE ili bilo koju noviju verziju, ili iPad Pro, iPad Air 2, iPad Mini 4. Korisnici Androida morat će pričekati još neko vrijeme, Epic nije još dao služben datum ali su objavili da će verzija doći unutar nekoliko mjeseci.

Za pozivnicu se možete prijaviti na službenoj stranici Fortnitea.