Nedavno smo pisali o novim informacijama vezanim uz Call of Duty: Black Ops 4 te smo spomenuli kako bi nas na dan izlaska igre mogla dočekati i “day one” zakrpa. Activision i Treyarch sada su to potvrdili, navodeći kako će ovo utjecati na vlasnike fizičke kopije igre, s obzirom da će isti prije igranja morati skinuti zakrpu veličine 50GB.

Putem službene Activisionove stranice stigla je tako vijest da će vlasnici fizičke kopije prije pokretanja igre na PlayStationu 4 i Xboxu One morati skinuti i instalirati day one zakrpu i to u cijelosti, kako bi imali pristup značajkama kao što su multiplayer komponenta, Zombies i mode zvan Specialist Headquarters.

Također, napomenuli su kako će mode Blackout, za razliku od gore navedenih komponenti, biti već potpuno igriv jednom kad instalacija dođe do 30% (što je otprilike 16 do 20GB). Za igranje Blackouta na PlayStationu 4 prije kraja instalacije, trebat ćemo odabrati opciju “Update to Latest Version” jednom kad se ona pojavi tijekom instalacije.

Dodatno, vlasnici PlayStationa 4 dobili su i posebnu napomenu kako bi na tvrdom disku za optimalno iskustvo downloada trebali imati 112GB slobodnoga prostora, no to nije veličina igre, već samo prostor potreban da se uspješno “raspakira” i izvrši instalacija, dok će konačna i potpuna igra nakon instalacije zauzimati oko 55GB.

Dakako, oni koji su kupili digitalnu verziju igre o svemu ovome neće trebati brinuti, jer je sadržaj day one zakrpe već uključen u osnovnu instalaciju i pre-load igre.

Call of Duty: Black Ops 4 izlazi za samo nekoliko dana – 12. listopada za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Ukoliko se želite podsjetiti što nas u igri očekuje i pogledati launch trailer, o tome smo pisali na ovome linku.