Iako Fallout 76 zvuči kao raj za cross-play opciju, nažalost je neće biti. Naime Sony, koji je mnogim igračima zadao glavobolje zbog cross-play situacije s Fortniteom, spreman je svojim igračima ponuditi još glavobolja.

Todd Howard je odradio intervju s ekipom iz GameStara te je na pitanje zašto Fallout 76 neće imati cross-play je odgovorio: “Sony nije toliko koristan u vezi cross-playa kako bi svi htjeli.”

Trenutno, ako želite zaigrati Rocket League ili Fortnite na svojoj PlayStation 4 konzoli s prijateljima koji posjeduju Xbox One ili Nintendo Switch shvatili bi da to nije moguće. Također, ako ste kreirali svoj Epic profil putem PlayStationa 4, taj isti ne možete koristiti na drugim konzolama.

Iako je glava Sony Online Entertainmenta, John Smedly nedavno rekao da Sony ne želi dopustiti cross-play jer im se ne sviđa da igrači kupuju igre i kozmetičke predmete na Xbox platformi i onda to koriste na PlayStationu, izvršni direktor Sonyja, Shawn Layden je objavio da istražuju mogućnosti kako bi ostvarili rješenje koje će biti razumno i prihvaćeno sa strane gaming zajednice.

Hoće li Sony jednog dana razbiti tvrdu orahovu ljusku i dopustiti igračima istinski cross-play nažalost ne možemo znati, ali ono što znamo je da Fallout 76 na tržište dolazi 14. studenog ove godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One te neće podržavati crossplay.