Fallout 4 bio je nesumnjivo velik hit, o čemu najbolje govori činjenica da je već na prvi dan bio prodan u 5 milijuna primjeraka. Međutim, pravi hardcore igrači su ipak malo negodovali da u igri nije bilo nekog ultra-teškog načina igre zbog kojega bismo poželjeli lupati glavom o stol.

Danas je Bethesda udovoljila i njima, stoga pripremite glave ili barem obložite stol nekom mekom spužvom. Na službenom blogu je objavljeno kako će Fallout 4 dobiti survival mode koji će ponuditi veću razinu izazova za sve pustinjake u Commonwealthu. Igrači će u njemu uz zdravlje morati stalno paziti na umor, glad i žeđ, a saveanje će biti moguće samo uz spavanje. Osim što nema autosave funkcije, elementi sučelja više neće pokazivati neprijatelje ukoliko ih sami ne spazite, a pripremite se i na podosta hodanja po pustiniji jer će fast travel biti trajno isključen.

Survival mode uskoro dolazi, ali u betu već možete upasti na Steamu preko službenog foruma ovdje. Naravno, nitko vas ne tjera da sudjelujete u mazohizmu, stoga slobodno nastavite uživate u postojećim oblicima igre ako vam je tako draže…