Ako ste upoznati s radom Davida Cagea i Quantic Dreama u zadnje dvije generacije konzola, znat ćete da su zaslužni za neke od najboljih PlayStationovih ekskluziva kao što su Heavy Rain, Beyond: Two Souls i Detroit: Become Human.

Nakon nedavne najave kako Quantic Dream neće više raditi igre koje će biti ekskluzivne za PlayStation platformu, danas nam dolazi vijest kako će zadnja tri uratka spomenutog studija završiti na PC-u i to ni manje ni više nego na Epic Games Storeu.

Ethan Mars će zazivati Jasona i na Epic Games Storeu

Uz ovu razmjernu veliku vijest o prelasku Quantic Dreamovih naslova na Epic Games Store, dodatno ulje na vatru dolijeva podatak kako će, uz navedene igre, na Epicovu trgovinu doći i naslovi poput Controla od Remedyja, Ancestors: The Humankind Odyssey studija Panache Games poznatog developera Patricea Desiletsa, The Outer Worlds iliti nova igra Obsidian Gamesa, studija zaslužnog za Fallout: New Vegas, lovecraftijanske detektivske igre The Sinking City studija Frogwares Games, strategiju na poteze Phoenix Point od dijela ekipe koja je radila na XCOM-u, akcijski RPG Dauntless i istraživačka igra Journey to the Savage Planet studija Typhoon Studios kojeg je osnovao jedan od direktora igre Far Cry 4.

Valja naglasiti kako će svaka od navedenih igara biti ekskluzivne za Epic Games Store. Radi li se o privremenoj ekskluzivnosti sklopljenoj na razdoblje od godinu dana ili trajnoj koja nema definirani rok, ostaje za vidjeti.

Vidjet ćemo kako će se nastaviti suradnja Obsidiana i Epica s obzirom na Microsoftovu akviziciju spomenutog studija

Uz najavu ovih vrlo konkretnih naslova koji će eventualno ugledati svijetlo dana na Epic Games Storeu, Ubisoft je bio malo manje konkretan te je najavio kako će od sada donositi više svojih naslova na tu platformu. Idući na redu je Assassin’s Creed 3: Remastered i svakako ju vidimo kao idući Ubisoftov naslov na Epic Games Storeu. Radi se o remasteru, doduše, ali će s tim činom Ubisoft svakako pokazati inicijativu ka podržavanju Epicove trgovine.

Uza sve ove nevjerojatne vijesti, Epic je najavio kako trenutno drži impozantnu brojku od 85 milijuna korisnika te slavodobitno objavio kako je Metro Exodus koji je svojim prebacivanjem uzburkao duhove i podigao mnogo prašine, prodao čak dva i pol puta više primjeraka u početnom razdoblju prodaje od istog vremenskog intervala u kojem se prodavao prethodni nastavak koji se prodavao na Steamu.