Za noćne ptice po našem vremenu Square Enixova E3 press konferencija odigrala se jutros u 3:00h (odnosno po redovnom – dnevnom vremenu za sve one koji žive u Americi i drugim dijelovima svijeta van naše vremenske zone). Samo nekoliko sati nakon Ubisoftove E3 press konferencije koja je bila poprilično mirna (većinom zbog činjenice da je puno toga već unaprijed iscurilo te da su najave uglavnom bile vezane uz već postojeće igre i njihove dodatke), Square Enixova nas je, s druge strane, očarala. Posebice zbog činjenice da smo konačno dobili novi i to izrazito bogati gameplay prikaz iščekivanog Final Fantasy VII Remakea, kao i prvi pravi prikaz igre Marvel’s Avengers.

Iako smo press konferenciju popratili i u realnom vremenu ažurno izbacivali vijesti na našem portalu Reboot.hr od početka pressice pa sve do 5h ujutro, nismo ju streamali uživo kao neke druge prethodne press konferencije, no svejedno smo za vas jutros u 8h, s krmeljima u očima i izrazito neispavani, snimili video sažetak, istaknuli sve bitne najave i iznijeli naše dojmove o najavama sa Square Enixove pressice, a taj sažetak možete pogledati ovdje:

No, osim sažetka u video obliku, u nastavku vam donosimo četiri istaknute velike najave te uz njih i kompletni pregled svega što je najavljeno na Square Enixovoj E3 press konferenciji – na jednom mjestu.

Outriders

Outriders je novi IP razvojnog studija People Can Fly (Bulletstorm, Gears of War: Judgment), a njegovo postojanje zapravo je obznanjeno javnosti već nekoliko dana prije pressice. Unatoč tome, jučer smo dobili službenu najavu i cinematic trailer igre, a više o ovoj kooperativnoj pucačini saznajte na ovome linku.

Final Fantasy VII Remake

Konačno smo dobili novosti vezane za sam gameplay igre Final Fantasy VII Remake. Producent Yoshinori Kitase, legendarni Tetsuya Nomura te senior menadžer Neal Pabon na Square Enix Live E3 2019 press konferenciji otkrili su kako će gameplay imati “hibridni pristup“. Detaljnije o iščekivanom remakeu FFVII i njegovim gameplay novostima saznajte ovdje.

Marvel’s Avengers

Marvel’s Avengers konačno je dobio prvi prikaz tijekom konferencije. Usprkos navodima kako će se raditi o live-service igri (što je mnoge zabrinulo), izgleda kako trenutno nema razloga za paniku, budući da će Marvel’s Avengers imati klasičnu kampanju koja će pratiti sasvim novu priču smještenu 5 godina nakon katastrofe koja se zbila na A-Day (Avengers Day). Više informacija saznajte na ovome linku.

Final Fantasy VIII Remaster

Dobri ljudi iz Square Enixa, osim što nam uskoro donose Final Fantasy VII Remake, počastili su nas još jednom sjajnom viješću, ovoga puta vezanom uz osmi nastavak kultne sage – Final Fantasy VIII, no uz jednu bitnu razliku: dok sedmica dobiva punokrvni remake koji će zapravo biti sasvim nova igra, osmica dobiva “samo” remaster, u vidu grafičkih poboljšanja i novih tekstura. Generalno, radi se “samo” o vizualno poboljšanoj verziji koja će tako biti spremna i igriva za trenutnu generacija konzola i računala.


Ostale najave

Kako ne bismo bili nepošteni prema ekipi iz Square Enixa, ali ni prema razvojnim studijima i samim igrama, u nastavku donosimo pregled ostalih najava koje su osvanule u sklopu Square Enixove E3 press konferencije, a koje će sigurno zanimati neke od vas. Prikazane su samo kao niz trailera jedan za drugim te ćemo ih tako prikazati i u ovome tekstu.

Final Fantasy XIV: Shadowbringers (nova ekspanzija)

Dragon Quest Builders 2

Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition

Kingdom Hearts III Re:Mind DLC

Oninaki

The Last Remnant: Remastered

Final Fantasy Brave Exvius: War of the Visions

Romancing Saga 3 & SaGa Scarlet Grace: Ambitions